De stoomplaat moet direct tegen de muur gedrukt worden. Hoe beter de plaat aansluit op de muur, des te effectiever is de werking.
Vragen & Antwoorden
Het is normaal gesproken niet nodig om de tapijtverwijderaar na ieder gebruik te ontkalken. Wij adviseren om te ontkalken na het 10e - 15e keer vullen. De frequentie van het ontkalken is echter sterk afhankelijk van de waterhardheid.
U kunt uw stoomtapijtverwijderaar met normale huishoudazijn ontkalken. Hiervoor gebruikt u een mengverhouding 1:1 met huishoudazijn en water. Vul deze ontkalkingsoplossing direct in de watertank: ca 2,0 - 2,5 liter (DTS 5800 4,0 l) . Schakel de stoomtapijtverwijderaar 10 min. in en daarna weer uit. Trek de stekker eruit. Ontkalkingsoplossing nog ca. 30 minuten laten inwerken, daarna volledig legen. Apparaat twe tot drie keer grondig met helder water uitspoelen, om alle resten van de ontkalkingsoplossing te verwijderen.
Ja, de drukloze stoom is net zo effectief als een normale stoomdrukreiniger, deels meer efficiënt, omdat de stoom niet zo snel afkoelt bij het aanbrengen dan bij de drukstomer.
Normaal gesproken hebt u geen aanvullende hulpmiddelen nodig. Bij meerdere lagen of moeilijk te verwijderen tapijt (gecoat tapijt / tapijt in was) wordt aanbevolen om nog een plamuurmes te gebruiken.
Bij tapijten met meerdere lagen is dat in ieder geval zinvol. De stomer komt normaal gesproken door de eerste twee lagen. Bij meer als twee lagen wordt aanbevolen om er in ieder geval in te snijden of een perforatierol te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld de perforatierol van Wagner: Artikelnummer: 0338702.
Als het tapijt na bevochtigen donker wordt, is dit een goed teken - het tapijt kan eenvoudig verwijderd worden.
Het in de stomer gevulde water wordt tot het kookpunt verwarmd, de stoom die naar buiten komt kan tot huidverbrandingen leiden! Stoomplaat nooit in contact met de huid brengen. Veiligheidshandschoenen dragen.